Previous slide
Next slide

Valzand - valdempend zand

Valzand – valdempend zand

Valzand - valdempend zand, natuurlijk en veelzijdig

Valzand of valdempend zand is nog steeds populair en wordt vaak gebruikt als valondergrond.

Valzand heeft een natuurlijk uiterlijk en is budgetvriendelijk.
Valdempend zand kan voorzien worden met of zonder afboording.
Zonder afboording is er een natuurlijke overgang tussen het valzand en de ruimte er rond. Met afboording zorg je ervoor dat het valzand minder snel zal verspreiden en dat er ook geen onkruidgroei zal optreden in de zone met het valdempend zand.

Valzand voegt een extra speelelement toe aan je speeltuin. Het valdempend zand kan gebruikt worden om zandkastelen te bouwen, figuren te maken in het zand, maar in combinatie met het juiste speeltoestel kan het ook gebruikt worden als onderdeel van het toestel.
Zo zijn er toestellen die emmertjes hebben, schepjes, … om met het valdempend zand te spelen.

Afhankelijk van de geplaatste dikte kan valzand een valdemping bieden tot 300 cm valhoogte.

Indien er gekozen wordt voor het valzand of valdempend zand, kan er gekozen worden voor enkele levering of voor levering met invoeren.
Valzand kan geleverd worden in bulk of in bigbags.

Valdempend zand is combineerbaar met alle soorten toestellen, maar gaat heel mooi samen met de natuurlijke speeltoestellen uit Robinia hout.
Het valzand heeft ongeveer dezelfde beige tint als de natuurlijke speeltoestellen, waardoor deze toestellen heel mooi gecombineerd kunnen worden.

Het valdempend zand heeft een korrelgroote van 0/2 mm. Het valzand bevat hierdoor geen grove stukken. Bovendien verdicht het valzand niet en vriest het ook niet vast. Hierdoor is dit type valdempend zand uitermate geschikt als valdemping onder alle soorten speeltoestellen.

Bij plaatsing van het valdempend zand raden we aan om een anti-worteldoek of geotextiel te voorzien tussen het valdempend zand en de grond. Als de plaatsing van het valdempend zand door onze diensten voorzien wordt, is de geotextiel standaard inbegrepen.

Het valzand heeft niet veel onderhoud nodig, maar wordt best wel jaarlijks tot tweejaarlijks aangevuld. Verder raden we aan om het valzand regelmatig te controleren op groenafval, onkruid of grasgroei. Deze zaken kunnen de valdempende waarde van het valzand gaan verlagen.

Had je graag meer informatie of een offerte ontvangen over het valdempend zand? Aarzel dan niet ons te contacteren. We staan je graag bij met advies.

Je kan dit product ook toevoegen aan je offerte-mand en zo combineren met speeltoestellen in de offerte aanvraag. Klik hiervoor op ‘Voeg toe aan offerte’.

Jaarlijks verlof

We zijn gesloten van 13 juli tot en met 4 augustus 2024.

Prijsaanvragen kunnen nog steeds ingediend worden via de website.
Tijdens de verlofperiode ontvangt u met een aantal dagen vertraging uw offerte voor speeltoestellen of sporttoestellen.
Offertes voor grondwerken of valondergronden worden na onze verlofperiode behandeld.