FAQ

FAQ - veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of is er iets niet duidelijk? Misschien kan u het antwoord hieronder terugvinden.
Geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem contact op met ons.

Offerte

Een offerte aanvragen kan op 2 manieren.

Methode 1.
Vul het formulier in op de offerte pagina en druk op verzenden.

Methode 2.
Voeg producten toe aan uw offerte. Dit kan door naar de productpagina te gaan van een product en te klikken op de knop ‘Voeg toe aan offerte’. Hierna kan je op de offerte pagina je gegevens achterlaten en de aanvraag verzenden.

Een eenvoudige offerte kan al na 1 tot 3 werkdagen ontvangen worden.
Indien de offerte complex is, kan het gebeuren dat we bijkomende informatie vragen of dat er een plaatsbezoek nodig is. In dat geval zal de looptijd iets langer zijn.

Een dringende spoed offerte? Dat kan ook, voeg een opmerking toe aan de offerte die de hoogdringendheid vermeld.

Dat kan zeker. En dit kan ook op meerdere manieren aangevraagd worden.

Manier 1.
Via het contactformulier.

Manier 2.
Door uw gewenste toestellen toe te voegen aan uw offerte-aanvraag. Bij het doorsturen van het offerteformulier kan u een plaatsbezoek aanvragen bij de opmerkingen onderaan.

Manier 3.
Per mail of telefonisch kan u ook een plaatsbezoek aanvragen.

Speeltoestellen en sporttoestellen

De aangegeven valhoogte van een toestel is de maximum valhoogte van de volledige veiligheidszone.

Dit is het hoogste niveau waarvan een kind kan vallen. Deze gegevens worden gebruikt om de valdemping van de ondergrond te bepalen.

In principe is zo goed als elke ondergrond geschikt als valondergrond, maar niet elke ondergrond heeft biedt evenveel valdemping.

Hier kan u een kort overzicht terugvinden over welke ondergrond geschikt is voor welke valhoogte.

  • Beton, klinkers, asfalt en andere verharding: valhoogte tot 60cm.
  • Gras: valhoogte tot 150cm
  • Valdempende grasmatten: valhoogte tot 300cm
  • Rubbertegels en gegoten rubbervloer: valhoogte tot 300cm afhankelijk van de geïnstalleerde dikte.
  • Schors, zand, rolgrind, houtsnippers: valhoogte tot 300cm afhankelijk van de geïnstalleerde dikte.
  • Kunstgras met valdemping: valhoogte tot 300cm afhankelijk van de geïnstalleerde dikte valdempende platen.

Op de productpagina kan u informatie terugvinden over de materialen en kleuren van de toestellen.
Indien het toestel in meerdere materialen verkrijgbaar is, kan u dit ook terugvinden op de productpagina.

Had u het product graag in een niet aangegeven kleur of materiaal? Neem dan contact op met ons.

Zo goed als alle toestellen zijn makkelijk zelf te installeren. Al zijn er wel wat uitzonderingen.
Zo vragen een klein aantal toestellen extra expertise of speciale machines om de toestellen te kunnen installeren. Dit gaat onder andere om de kabelbanen, de klimpiramides, de giga combinaties en de trampolines.

Het is ook mogelijk om zelf te installeren met begeleiding door ons. Dit kan op verschillende manieren. We kunnen één of meerdere installateurs voorzien op de werf die meehelpen. Of we kunnen helpen met advies en begeleiding tijdens de zelf-installatie.

Dat kan zeker! 
We beschikken over verschillende teams met professionele installateurs.

Dankzij meer dan 15 jaar ervaring in het installeren van speeltoestellen en daarbovenop ervaring met heel wat verschillende merken, kunnen we gegarandeerd voor een professionele installatie zorgen. Hier kan u meer informatie over onze installatieservice terugvinden.

Doordat alles in eigen beheer is, is dit bovendien aan zeer aantrekkelijke prijzen.

Ook voorbereidende werken, grondwerken en valdemping kan door ons voorzien worden.

De volgende basismaterialen zijn steeds nodig voor de installatie van een speeltoestel:

  • Schop en spade (voor het maken van de putten)
    TIP! Zijn er meer dan 6 putten? Huur een grondboor en bespaar hierdoor heel wat tijd.
  • Divers montagemateriaal:
    • (rubber)hamer
    • Boor- en schroefmachine (bij voorkeur op accu)
    • Dopsleutelset met een ratel
    • Waterpas
    • Meter
    • Haakse slijper met ijzerblad (bij voorkeur op accu)
    • Metserskoord
    • Schroevendraaiers
  • Specifiek montagemateriaal voor Robinia toestellen:
    • Boormachine met houtboren en houtfrees (de houtfrees is bij ons aan een zeer voordelige prijs aan te kopen en kan op een standaard boormachine gebruikt worden.
    •  

Gemiddeld is er een levertermijn van 4 tot 6 weken.
Een aantal toestellen zijn ook uit voorraad leverbaar. Vraag naar het overzicht. Deze toestellen zijn ook aan een aantrekkelijke prijs beschikbaar.

Voor de sporttoestellen uit de Multisportserie is de levertermijn iets langer. Reken op ongeveer 6 tot 8 weken.

De transportkost kan u steeds terugvinden op de offerte.

Behalve in specifieke gevallen, zijn de verzendkosten meestal inbegrepen in de installatieprijs van de speeltoestellen en sporttoestellen.
Wanneer een bestelling enkel levering betreft, zijn steeds verzendkosten van toepassing.

Kan u geen transportprijs terugvinden op de offerte? Dan zijn de kosten voor verzending inbegrepen of gratis.

Om de levensduur te garanderen, is het belangrijk om de toestellen goed te onderhouden.
Hiervoor bent u als eigenaar/uitbater zelf verantwoordelijk.

Het onderhoud en de regelmatige inspecties zijn belangrijk om de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

Indien gewenst, kan u dit onderhoud ook aan ons uitbesteden. We maken hiervoor dan een offerte op maat voor regelmatige inspecties en onderhoudsinterventies.

Bepaalde toestellen vergen weinig of geen onderhoud, het is wel steeds belangrijk om de toestellen frequent te inspecteren op onregelmatigheden of schade.

Voor alle vragen over inspecties, veiligheid en de verantwoordelijkheden voor de uitbater/eigenaar, verwijzen we je ook graag door naar de website van de FOD Economie. Daar kan je het Handboek Veiligheid Speelterrein downloaden en ook een inspectieleidraad.
Klik hier voor meer informatie.

Een risicoanalyse of keuring van een speelterrein is van cruciaal belang om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Elk jaar moet een externe organisatie het speelterrein inspecteren en beoordelen op risicofactoren, zoals gevaarlijke voorwerpen, slechte ondergronden, onveilige constructies en andere gebreken. Het is belangrijk om te onthouden dat elke uitbater wettelijk verplicht is deze keuring uit te laten voeren.

Een grondige risicoanalyse kan helpen bij het identificeren van mogelijke gevaren en risico’s op het speelterrein. Op basis van deze bevindingen kunnen aanbevelingen worden gedaan om de veiligheid van het terrein te verbeteren en kinderen te beschermen tegen ernstig letsel.

Het niet naleven van de verplichting om het speelterrein jaarlijks te laten keuren kan tot aansprakelijkheid leiden voor eventuele ongevallen en schadeclaims. Het is daarom essentieel dat elke uitbater ervoor zorgt dat het speelterrein veilig en up-to-date is en jaarlijks de verplichte inspectie laat uitvoeren door een externe en erkende organisatie.

Valdemping

Voor elk toestel dat een valhoogte heeft van meer dan 60cm is een aangepaste valdempende ondergrond verplicht.

Deze valdemping kan uit meerdere materialen bestaan: gras, kunstgras, rubbertegels, gegoten rubbervloer, valdempende grasmatten, zand, schors, houtsnippers, rolgrind, …

Gezien de complexiteit van de uitvoering en de specifieke machines die nodig zijn voor de installatie, kunnen we gerust stellen dat een gegoten rubbervloer niet zelf geplaatst kan worden.

Rubbertegels kunnen wel makkelijk zelf geplaatst worden.

Dat kan zeker. Rubbertegels zijn heel makkelijk zelf te plaatsen en hierdoor bespaar je bovendien ook op de installatiekost.

Hiervoor verwijzen we u graag naar de pagina valdemping. Daar kan u alle informatie terugvinden over de verschillende soorten valdemping.

Door de specifieke eigenschappen van het bindmiddel dat gebruikt wordt om de rubbervloeren te plaatsen, moeten de weersomstandigheden en de ondergrond aan bepaalde criteria voldoen.

De ondergrond mag niet te vochtig zijn, er moet een temperatuur zijn van minstens 10 tot 12°C en de grondtemperatuur mag niet lager zijn dan 5°C. Tijdens de uitvoering mag het niet regenen.

Robinia hout

Doordat bij Robinia gebruik gemaakt wordt van volledige boomstammen die volgens de nodige lengte ingekort worden, is elke Robinia paal of stam uniek.

Dit maakt het Robinia hout zo aantrekkelijk en zorgt voor de natuurlijke uitstraling.

Bij Robinia planken en panelen is het wel mogelijk om met recht bezaagde vormen te werken.

Nee! Dat is het mooie van Robinia: de natuurlijke uitstraling en het onderhoudsarme karakter.
We raden wel aan om de toestellen regelmatig eens te controleren op vuil en dit dan ook te verwijderen, maar het is niet nodig om het Robinia hout te gaan behandelen.

Robinia of acacia hout is het meest duurzame hout beschikbaar in Europa. Het is van nature bestand tegen de invloeden van externe factoren en hoeft daarom niet behandeld te worden.

Het Robinia hout onderscheidt zich door uitzonderlijke hardheid, weerstand tegen vocht of contact met de grond. Daarom is het een ideaal materiaal dat graag wordt gebruikt voor productie van houten speeltoestellen en nu ook zelfs sporttoestellen.

Bij Robinia hout of acacia hout wordt steeds gewerkt met kernhout. Hout is een natuurlijk product en is onderhevig aan de weersomstandigheden. Het kan dus voorvallen dat er in Robinia hout scheuren voorkomen. Dit gaat zo goed als altijd om lengtescheuren. Deze kunnen ontstaan doordat het hout van de ronde Robinia palen en stammen krimpen bij droog weer en in droge periodes. Deze scheuren verminderen opnieuw bij vochtig weer.
Deze lengtescheuren zijn dan ook normaal als deze scheuren een gemiddelde breedte tot ongeveer 4% van de omtrek hebben.

Deze lengte scheuren zijn normale en spontane verschijningen tijdens droge periodes. Maar wees gerust, doordat dit lengtescheuren zijn, kan de paal nooit breken. Er is ook geen gevaar voor vingerbeknelling gezien een scheur een V-vorm heeft.
Lengte scheuren lopen ook nooit in een rechte lijn, maar lopen volgens de natuurlijke vorm en groei van de Robinia stammen.

Deze lengtescheuren vallen dus niet onder garantie als deze binnen de normale verwachtingen liggen en geen gevaar vormen voor de veiligheid.