Materialen

Een overzicht van de materialen die gebruikt worden om onze toestellen te produceren

Stockage materialen toestellen geproduceerd

Bij Dadiplay geloven we dat de keuze van materialen en kleuren essentieel is om niet alleen duurzame en veilige speelomgevingen te creëren, maar ook om visueel stimulerende en uitnodigende ruimtes te ontwikkelen die kinderen en volwassenen aantrekken.

Elk materiaal dat wij kiezen heeft een doel. Van robuust metaal en natuurlijk hout tot innovatieve, recycleerbare kunststoffen, elk materiaal speelt een cruciale rol in de functionaliteit en levensduur van onze speeltoestellen. Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de materialen die we gebruiken, waarom we ze kiezen, en hoe ze bijdragen aan onze missie om veilige en duurzame speelruimtes te creëren.

Gepoedercoat staal

Gepoedercoat staal

De stalen constructies van de toestellen zijn opgebouwd uit profielen met verschillende doorsneden. Ze zijn beschikbaar in de volgende opties:
- thermisch verzinkt en gepoedercoat met UV-bestendige verven met het QUALICOAT-certificaat,
- als staalconstructie: gestraald, met ijzer gefosfateerd, gegalvaniseerd en gepoedercoat met UV-bestendige lakken met het QUALICOAT-certificaat.

Inox doorsnede

Roestvrijstaal (RVS)

De meeste toestellen zijn standaard verkrijgbaar in gepoedercoat staal. Maar ook heel wat toestellen zijn verkrijgbaar in inox of roestvrijstaal.

Een AISI 304 of AISI 316 roestvrijstalen constructie die wordt gebruikt voor de productie van speeltoestellen, glijbanen, buisglijbanen, bevestigingsmiddelen en kettingen. Met een glad oppervlak, is het volledig weerbestendig en garandeert zo een lange levensduur.

Geimpregneerd en gelamineerd grenen hout

Hout

De constructie palen van de grenen houten toestellen hebben een profiel van 90 x 90 mm. Er wordt gebruikt gemaakt van eersteklas hout van topkwaliteit: noestvrij, een egale kleur en rechte nerf. Het hout wordt geschuurd, geïmpregneerd en gelakt via een productieproces in verschillende stappen.

Beschermd vanaf de bovenkant met duurzame plastic beschermkappen en vanaf de onderkant met thermisch verzinkte stalen ankers.

Recycled composiet paal

Recycled composiet palen

De duurzame palen zijn gemaakt van zeer resistente grondstoffen en hebben een stevig oppervlak, dat is gemaakt van 100% gerecycled textiel en folie. Het recyclen van kleding en tassen is de sleutel tot het verminderen van de CO2-uitstoot en het verminderen van afval op stortplaatsen.

De palen rotten of corroderen niet, zijn even duurzaam als staal, zijn bestand tegen lage temperaturen en algenvorming, nemen geen water op, hebben een hard oppervlak en zijn bestand tegen UV-stralen.

recycled

Meer te weten komen over Recycled, de gebruikte materialen en de toestellen die we hiermee bouwen?

Platformen multiplex en HPL

HEXA platformen

Antislip en watervast HPL of optioneel watervast antislip triplex (Kruisgestructureerd multiplex gecoat met een heetgeperste fenolfilm met een honingraatafdruk op het oppervlak.) Het biedt een verhoogde weerstand tegen slijtage, mechanische schade en chemische middelen. Het is PFEC-gecertificeerd. Standaard zijn al onze speeltoestellen en sporttoestellen uitgerust met duurzame HPL platformen en tredes. Optioneel kan er gekozen worden voor triplex/multiplex.

robinia

Robinia hout

Het acaciahout dat we gebruiken bevat veel oliën die het materiaal zeer goed beschermen tegen weersomstandigheden, rottingsprocessen en ongedierte. Het hout is afkomstig van Europese plantage met FSC©-certificering en andere gecontroleerde bronnen.

Bovendien maken we voor onze Robinia toestellen enkel gebruik van Robinia hout, er komt geen ander hout aan te pas.

Robinia

Meer te weten komen over Robinia, de unieke eigenschappen van het materiaal en de toestellen die we met het Robinia hout bouwen?

HPL

HPL

HPL is een duroplastisch laminaat dat is uitgehard met polyurethaan-acrylharsen en een zeer resistente oppervlaktelaag vormt die beschermt tegen externe factoren. HPL-platen zijn bestand tegen chemische en biologische factoren, UV-stralen en wisselende weersomstandigheden. Dit laminaat wordt gebruikt voor de productie van verschillende soorten panelen, daken en andere speeltoestellen. Het is PFEC-gecertificeerd.

HDPE

HDPE

HDPE is een hogedichtheidspolyethyleen. Het vertegenwoordigt een hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, d.w.z. het is waterdicht, bestand tegen vorst, UV-straling of vocht. Voor de productie van diverse panelen, daken en andere speeltoestellen gebruiken we drielaagse platen (met een zwarte kern van 100% gerecycled granulaat).​

Recycled HDPE groen

Recycled HDPE

Groene polyethyleenpanelen met hoge dichtheid, gemaakt van 100% gerecycled oceaanafval, zoals vistouwen en netten, worden gebruikt bij de productie van daken en zijpanelen. Dit ecologische materiaal heeft een hoge bestendigheid tegen weersomstandigheden en is UV-gestabiliseerd, waardoor ze zeer duurzaam en veilig in gebruik zijn.

recycled

Meer te weten komen over Recycled, de gebruikte materialen en de toestellen die we hiermee bouwen?

Polycarbonaat stalen

Polycarbonaat (PC)

Een excellent alternatief voor glas, een zeer duurzaam materiaal met gelijkaardige transparantie en tegelijkertijd twee keer zo licht en 200 keer meer bestand tegen impact. Bijkomend is het materiaal bestand tegen weersomstandigheden, inclusief UV stralen en een groot bereik aan temperaturen. Dit materiaal wordt gebruikt voor panelen, covers en ramen of bolvormige ramen.

PE kruipbuis

PP tunnels

Tunnels met een dubbelwandige muur bestand tegen vervormingen en gemaakt van polypropyleen (PP). De buizen hebben meestal een diameter van 500 mm of 600 mm. Bestand tegen trekken en scheuren, vandalisme en externe factoren.

Touwen staalkabel

Touwen

Gegalvaniseerde staalkabels met een diameter van 16 mm, omhuld met polypropyleen of nylon, verbonden met plastic, roestvrijstalen of aluminium connectoren, bestand tegen UV-straling, slijtage en rot.

Ankers grenen hout

Grondankers

In houten producten gebruiken we thermisch verzinkte ankers die hout beschermen tegen direct contact met de grond. Ze voorkomen rot, dus verlengen de levensduur van houten producten en zorgen voor: vele jaren gebruik.

RVS kettingen

Kettingen

Gecertificeerde en gekalibreerde kettingen van AISI 304 en AISI 316 roestvrijstaal.

Klimstenen

Klimstenen

De klimstenen zijn gemaakt van duurzame composiethars met minerale vulstoffen. Ze zijn bestand tegen slijtage en UV stralen.

Paalkappen staal

Beschermkappen

Rubber of polypropyleen beschermkappen beschermen de constructieprofielen tegen weersomstandigheden en de kinderen tegen kwetsuren.

Bevestigingsmaterialen

Bouten en schroeven

AISI 304 en AISI 316 roestvrij staal of gegalvaniseerde bouten en schroeven zijn beveiligd tegen externe factoren door duurzame polyamide doppen. Dit maakt onze toestellen bestand tegen slijtage en tegen wisselende weersomstandigheden.

Beweegmechanisme staal

Beweegbare elementen

De beweegbare elementen hebben een duurzaam remsysteem in een gesloten omhulsel, ze moeten niet gesmeerd worden en zijn onderhoudsvrij. Dit zorgt ervoor dat de toestellen een lange levensduur hebben en heel onderhoudsvriendelijk zijn. Het systeem is bestand tegen overbelasting, weersomstandigheden en vandalisme.

inox glijbaan met zijwanden

Standaard glijbanen

De glijbanen zijn gemaakt van AISI 304 RVS, bestand tegen vandalisme en externe factoren. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor kunststof glijbanen. De zijpanelen zijn gemaakt van HDPE of HPL platen die bestand zijn tegen weersomstandigheden incl. vorst en UV stralingen.

Inox glijbaan

Inox glijbanen

De inox glijbanen zijn gemaakt van AISI 304 roestvrijstaal en zijn bestand tegen vandalisme en externe factoren. De glijbanen worden gemaakt met attentie voor elk detail, met de hoogste kwaliteit lasnaden en ze worden elegant afgewerkt voor een elegante uitstraling van de toestellen.

Inox buisglijbaan

Inox buisglijbanen

De RVS buisglijbanen zijn gemaakt van gecertificeerd AISI 304 en AISI 316 roestvrijstaal. De dikte van de platen is 2,5 mm en de diameter van de glijbanen is ongeveer 79 cm. De lengte van het uiteinde van de glijbaan is afhankelijk van de lengte van de glijbaan zelf en is afgewerkt met een buis met een diameter van 33,7 mm. De buisglijbanen zijn beschikbare in verschillende hoogtes en vormen: recht, gebogen of in een spiraal (360 graden). De buisglijbanen voldoen aan de norm EN 1176.

PE buisglijbaan

PE buisglijbanen

De PE buisglijbanen zijn gemaakt van kleurrijk, impact-resistent en krasvrij polyethyleen (PE). De buisglijbanen hebben een binnendiameter van ongeveer 75cm. Deze buisglijbanen zijn ook verkrijgbaar in verschillende hoogtes en in verschillende vormen: recht, gebogen of in een spiraalvorm.

Waar onze Robinia toestellen zich in onderscheiden

Robinia hout

Het acaciahout dat we gebruiken bevat veel oliën die het materiaal zeer goed beschermen tegen weersomstandigheden, rottingsprocessen en ongedierte. Het hout is afkomstig van Europese plantage met FSC©-certificering en andere gecontroleerde bronnen. Bovendien maken we voor onze Robinia toestellen enkel gebruik van Robinia hout, er komt geen ander hout aan te pas.

Robinia uitbeitelen

Handgemaakte afwerking

Ervaren schrijnwerkers verwerken en bewerken de houten elementen met passie met de hand en elk toestel wordt individueel gebouwd.

RVS afwerking Robinia

Duurzame metalen onderdelen

De glijbanen, handvaten, ladders, kettingen en andere constructie-elementen zijn gemaakt van RVS en thermisch verzinkt staal. Hierdoor wordt een optimale kwaliteit en levensduur van de toestellen gegarandeerd.

Netten en touwen Robinia

Touwen van hoge kwaliteit

Bij de productie van klimelementen gebruiken we gegalvaniseerde staalkabels omhuld met polypropyleen vlechtwerk. De gemonteerde aluminium touwverbindingen en veilige, gekalibreerde RVS kettingen zorgen voor de betrouwbaarheid van deze netten en veilig gebruik.

Veilige afwerking Robinia

Veilige afwerking

Dankzij de verwerking van het hout door schuren, maken we het oppervlak glad en verwijderen we eventuele ruwe randen of oneffenheden. Zo ziet het product er niet alleen esthetisch goed uit, maar is het ook veilig.

Assemblage en verpakking Robinia

Snelle en eenvoudige installatie

Voor verzending ondergaan de producten indien mogelijk een voormontage om schade te voorkomen. Dankzij de duidelijke instructies en de individuele markering van de componenten is het mogelijk om snel en eenvoudig te installeren. U kan zowel zelf installeren als gebruik maken van onze installatieservice.

HPL afwerking Robinia

Anti-slip HPL platen

Door gebruik te maken van anti-slip HPL platen voor steps en smalle platformen, zorgen we voor een lange levensduur. Dankzij de hoge kwaliteit van de planten, zijn ze bestand tegen chemische en biologische factoren, UV stralen en veranderende weersomstandigheden. De veilige anti-slip structuur, ingetogen kleuren en natuurlijke look zijn perfect in harmonie met de houten Robinia serie.

HDPE bewegende elementen Robinia

Veiligheid

Om het unieke en onregelmatige karakter van het acaciahout te behouden, wordt elk product individueel geproduceerd in overeenstemming met de veiligheidsnormen. Hierdoor voldoen de Robinia speeltoestellen aan de norm EN 1176. De producten zijn gecertificeerd door de internationale instelling TÜV SÜD.

Jaarlijks verlof

We zijn gesloten van 13 juli tot en met 4 augustus 2024.

Prijsaanvragen kunnen nog steeds ingediend worden via de website.
Tijdens de verlofperiode ontvangt u met een aantal dagen vertraging uw offerte voor speeltoestellen of sporttoestellen.
Offertes voor grondwerken of valondergronden worden na onze verlofperiode behandeld.