recycled

Speeltoestellen van gerecycleerde materialen.
Gemaakt met de planeet in gedachte.

Recycled

Recycled

Gerecyclede speeltoestellen, zorg samen met ons voor de planeet

Met de recycled speeltoestellen van Dadiplay willen we dat het vrije plezier en het vrolijke gelach van kinderen weerklinkt in een schone, groene omgeving, zowel nu als in de komende tientallen jaren. Daarom gebruiken we wat het beste is voor de kinderen en de natuurlijke omgeving: innovatieve gerecycleerde materialen van consumptie-afval voor al onze speeltoestellen. Door gerecyclede materialen te gebruiken, helpen we de verbranding en opslag van plastic afval te verminderen en ondersteunen we ook de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de verwerking ervan.

Hout

Ons hout is afkomstig van gecontroleerde boerderijen die zorgen voor biodiversiteit en ecologisch evenwicht. Duurzaam bosbeheer voorkomt ongunstige klimaatveranderingen.

Gerecycled plastic

We hebben gewoon plastic vervangen door grondstoffen gemaakt van gebruikte touwen en visnetten. Door gebruik te maken van ‘groen plastic’ verminderen we de hoeveelheid plastic afval op het land en in de oceanen.

Textiel afval

Onze duurzame constructiepalen zijn gemaakt van gebruikt textiel en folie. Het recyclen van kleding en tassen is de sleutel tot het verminderen van de uitstoot van kooldioxide en het verminderen van afval op stortplaatsen.

Waaruit bestaan onze ecologische speeltoestellen?

Er is een ruime keuze uit recycled en ecologische materialen voor uw speeltoestellen en sporttoestellen, waarmee u uw steentje bijdraagt aan een groenere wereld. Hieronder vindt u een klein overzicht.

Composiet palen

De palen zijn gemaakt van 100% gerecycled consumentenafval, voornamelijk kleding.

HDPE panelen

Groene HDPE panelen gemaakt van 100% gerecycled oceaanafval zoals visnetten en lijnen.

HPL panelen en platformen

HPL-platen zijn bestand tegen chemische en biologische factoren, UV-stralen en wisselende weersomstandigheden. Ze zijn PFEC-gecertificeerd.

Multiplex platformen

Standaard zijn alle toestellen voorzien van duurzame HPL platformen. Tegen een minprijs is het ook mogelijk om te werken met multiplex platformen. De multiplex platformen zijn antislip, waterdicht en gecoat met een warmgeperste fenolfilm met een opdruk van honingraatoppervlak. Het is PFEC-gecertificeerd.

Houten palen

Het hout wordt geoogst uit bossen die worden beheerd volgens de principes van duurzame ontwikkeling.

Robinia hout

Acacia of Robinia hout bevat natuurlijke oliën die het hout beschermen, daarom gebruiken we ze in hun natuurlijke vorm.

Recycled, een betere manier!

Gerecycleerde palen gemaakt van composiet – een innovatief materiaal gemaakt van gebruikte kleding en folie. Daken, zijpanelen en beweegbare elementen zijn gemaakt van HDPE-platen die zijn vervaardigd uit oceaanafval zoals vistouwen en netten.
Zowel de constructiepalen als elementen van HDPE eco-panelen worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen wisselende weersomstandigheden, waardoor ze zeer duurzaam en veilig in gebruik zijn.
De gerecyclede series zijn TÜV-gecertificeerd.

recycled

Maak kennis met onze ecologische oplossingen

Een 100% ecologische speeltuin? Bij ons is het mogelijk. Niet alleen de constructiepalen, maar ook de “groene” HDPE-panelen die we gebruiken om daken, zijpanelen en andere structurele en beweegbare elementen van de Recycled-toestellen te bouwen, zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Als gevolg hiervan vervuilen vislijnen en netten niet langer de oceanen en het land, maar vormen ze een solide bouwmateriaal voor onze eco HDPE-panelen. Zo worden we onderdeel van circulaire oplossingen voor een schone natuur en de toekomst van ons allemaal.

Aangenaam om aan te raken, hout van goede kwaliteit is de basis van een speelplaats die vriendelijk is voor kinderen en volwassenen. Bij het bouwen met hout willen we de natuur niet schaden, daarom komt ons hout van gecertificeerde boerderijen op basis van de principes van duurzaam bosbeheer. We kiezen leveranciers die hout op een zodanige manier inkopen dat ze de bosbronnen niet verminderen en hun biodiversiteit behouden.

We streven er naar om ervoor te zorgen dat elk element van onze speeltuinen veilig is voor kinderen en de natuurlijke omgeving. Onze constructiepalen zijn gemaakt van eco-grondstoffen, die zijn gemaakt op basis van een innovatieve technologie voor het verwerken van gebruikte kleding en folie. Dit zeer duurzame, milieuvriendelijke materiaal vervangt met succes kunststoffen in torens en ladderconstructies. Hierdoor verminderen we de hoeveelheid textiel- en folieafval op stortplaatsen en verbrandingsovens, waardoor de uitstoot van koolstofdioxide naar de atmosfeer wordt verminderd.

Kies verstandig

Nu kunnen we er samen voor zorgen dat de huidige en toekomstige generaties opgroeien in een veilige en gezonde omgeving. Door te kiezen voor gerecyclede toestellen, bouwt u een ecologische speeltuin die bestaat uit structurele elementen gemaakt van post-consumer afval.

Onze “groene” speeltuinen zijn gemaakt van gebruikt textiel, folie en oceaannetten. Zo creëren we van afval dat voorheen de bodem en de lucht verontreinigde, nu vrolijke eco-plekken voor creatief spel. Gerecycleerde speeltoestellen zijn niet alleen klimaatneutraal, maar ook zeer duurzaam en veilig in gebruik.

Speeltuinen die voldoen aan de principes van de circulaire economie is ons doel, dat we blijvend nastreven. Daarom kiezen we voor leveranciers van grondstoffen die afval na consumptie terugwinnen en verwerken, waardoor hun negatieve impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

Ecologische speeltuinen zijn een keuze voor een gezonde toekomst voor ons allemaal.

We geven om het milieu

Al jaren produceert onze fabrikant bouwelementen voor speelplaatsen op basis van moderne technieken van kunststof-afvalverwerking. Sinds 2014 zijn de kernen van alle HDPE-panelen die gebruikt worden bij de productie van speeltoestellen gemaakt van gerecyclede materialen. Aan de andere kant zijn de houten constructies van de speeltuinen gemaakt van hout dat is verkregen in overeenstemming met de principes van duurzaam bosbeheer. Zo ondersteunen we het ecologische evenwicht van onze planeet. Gerecycleerde speeltoestellen zijn perfect geschikt voor wereldwijde inspanningen om land en oceanen schoon te houden, de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen en de kostbare hulpbronnen van de aarde te beschermen. Het scheiden van plastic afval en de verwerking ervan tot eco-grondstoffen zijn een belangrijk element op weg naar de “groene” toekomst van onze kinderen en toekomstige generaties. Maak kennis met de eco-methoden:

De constructiepalen van de speeltoestellen zijn gemaakt van zeer duurzame grondstoffen, die gemaakt zijn van gerecycled textiel en folie.

Daken, zijpanelen en beweegbare elementen zijn gemaakt van HDPE-panelen, die zijn gemaakt van gerecyclede oceaannetten en touwen.

Door gebruik te maken van onbewerkt Robinia acaciahout, zonder chemicaliën in de vorm van impregnaties en verven, dragen we bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Houten elementen van de speeltoestellen zijn gemaakt van hout van gecertificeerde leveranciers die bossen beheren in overeenstemming met de principes van duurzaam bosbeheer.

Schakel ons vandaag nog in

Bent u geïnteresseerd in onze recycled speeltoestellen? Of heeft u nog vragen over onze producten en diensten, zoals een kabelbaan? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Dadiplay. Dat doet u door te bellen naar het nummer 09 371 83 80, door een e-mail te sturen naar het e-mailadres info@dadiplay.be of door het contactformulier in te vullen.