Wetgeving en normen

Meisje op een klimladder

Veiligheid is essentieel

Bij Dadiplay is naleving van regelgeving een essentieel onderdeel van ons engagement voor veiligheid en kwaliteit. Op deze pagina delen we uitgebreide informatie over de specifieke wetgevingen en normen die de basis vormen voor de ontwikkeling en installatie van onze speel- en sporttoestellen. Het is ons doel om niet alleen te voldoen aan deze wettelijke eisen, maar ook om actief bij te dragen aan het verhogen van de veiligheidsstandaarden binnen de industrie.

Overzicht van regelgeving

Bij Dadiplay staan veiligheid en naleving van de wetgeving centraal in ons ontwerp- en productieproces. Onze toestellen zijn ontworpen en vervaardigd volgens de volgende normen:

  • EN 1176 voor speeltoestellen: Deze Europese norm specificeert veiligheidseisen en testmethoden voor permanente speeltoestellen voor kinderen.
  • EN 16630 voor permanente outdoor fitnessapparatuur: Dit zijn de normen voor de veiligheid van openbaar toegankelijke fitnessapparatuur.
  • EN 1177 voor impactabsorberende speeloppervlakken: Deze norm geeft richtlijnen voor de kritische valhoogtes en impactabsorptie-eigenschappen van oppervlakken onder en rond speeltoestellen.
  • EN 15312 voor outdoor multisportkooien, pannavelden, voetbaldoelen, basketbaldoelen, en accessoires: Deze norm waarborgt de veiligheid en kwaliteit van multifunctionele sporttoestellen die in openbare ruimtes worden gebruikt.

 

Implementatie van veiligheidsnormen

We integreren deze veiligheidsnormen vanaf de vroegste stadia van productontwikkeling. Ons team van ontwerpers en ingenieurs werkt nauw samen met gecertificeerde veiligheidsinspecteurs om ervoor te zorgen dat elk nieuw productontwerp voldoet aan de vereiste standaarden. Dit zorgt voor de veiligheid van de eindgebruiker en minimaliseert het risico op ongelukken.

 

Compliance support

We bieden uitgebreide ondersteuning aan onze klanten om te zorgen voor naleving van alle relevante normen:

  • Consultatie: Onze experts zijn beschikbaar om uw vragen over veiligheidsnormen en compliance te beantwoorden.
  • Documentatie: Bij elk product leveren we gedetailleerde documentatie over de naleving van normen en onderhoudsrichtlijnen.

Voor meer specifieke informatie over veiligheidsnormen en inspectieprocedures, bezoek onze Veiligheid en Inspectie pagina. Hier vindt u gedetailleerde informatie die u kan helpen om de veiligheid en compliance van uw speel- en sportruimtes te garanderen.

Door deze grondige benadering hopen we niet alleen te voldoen aan de vereiste normen maar ook een veilige en plezierige omgeving te creëren voor alle gebruikers.

Meisje op Robinia klimpaal

Balans tussen veiligheid en uitdaging in speelomgevingen

We erkennen het belang van veiligheid in speelruimtes, maar we begrijpen ook dat uitdaging een essentieel onderdeel is van het speelplezier en de ontwikkeling van kinderen. Het creëren van stimulerende en uitdagende speelomgevingen die tegelijkertijd veilig zijn, vereist een zorgvuldige planning en ontwerp. Hier leggen we uit hoe we deze balans bereiken en waarom het zo belangrijk is.

Het belang van uitdaging in speelomgevingen

Uitdagende speelomgevingen stimuleren kinderen om hun grenzen te verkennen en te verleggen, wat cruciaal is voor hun fysieke en cognitieve ontwikkeling. Door activiteiten aan te bieden die een zekere mate van risico bevatten, zoals klimmen op grotere hoogten of balanceren op smalle oppervlakken, leren kinderen risico’s inschatten en hun motorische vaardigheden verfijnen. Bovendien draagt het aangaan van uitdagingen bij aan het opbouwen van zelfvertrouwen en probleemoplossend vermogen.

 

Veiligheid waarborgen zonder het spel te beperken

Hoewel het belangrijk is om kinderen uit te dagen, is het essentieel dat dit gebeurt binnen de grenzen van veiligheid. Onze aanpak omvat:

  • Ontwerpgerichte veiligheid: De speeltoestellen worden zodanig ontworpen dat de uitdagingen inherent veilig zijn. Dit betekent dat de toestellen zo zijn ontworpen dat ze kinderen uitnodigen tot uitdagend spel, terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheidsnormen zoals EN 1176 en EN 1177.
  • Leeftijdsgebonden ontwerp: We segmenteren speelfuncties op basis van leeftijdsgroepen, wat zorgt voor een passende uitdaging die overeenkomt met de ontwikkelingsbehoeften en fysieke capaciteiten van verschillende leeftijdsgroepen. Dit helpt bij het voorkomen van verwondingen en zorgt dat elk kind uitdagingen kan vinden die bij hun vaardigheden passen.

 

Continu toezicht en verbetering

We zijn toegewijd aan continue verbetering en innovatie in onze speel- en sportontwerpen om de beste balans te vinden tussen veiligheid en uitdaging:

  • Feedback en evaluatie: We verzamelen actief feedback van gebruikers en klanten om te begrijpen hoe de speeltoestellen in de praktijk functioneren. Deze inzichten helpen ons om de speelontwerpen indien nodig aan te passen en te verbeteren.
  • Veiligheidsaudits en inspecties: Regelmatige veiligheidsaudits en inspecties zorgen ervoor dat de toestellen niet alleen voldoen aan de normen bij de lancering, maar ook veilig blijven gedurende hun gehele levenscyclus.

Het streven naar de perfecte balans tussen veiligheid en uitdaging in speelomgevingen is een dynamisch proces dat constante aandacht en aanpassing vereist. Bij Dadiplay zijn we toegewijd aan het creëren van speelomgevingen die veilig, leuk en uitdagend zijn, zodat kinderen op een gezonde manier kunnen groeien en ontwikkelen.