Oplossingen voor kinderdagverblijven

Specifieke oplossingen voor peuters en kleuters in de kinderopvang

Meisje in kruiptunnel met touwen

Het creëren van veilige, stimulerende en leuke speelomgevingen voor de jongste kinderen is van cruciaal belang voor hun ontwikkeling. Bij Dadiplay begrijpen we de unieke behoeften van kinderdagverblijven en bieden we op maat gemaakte oplossingen die inspelen op de specifieke eisen van deze omgeving. Ontdek hoe onze speeloplossingen uw kinderdagverblijf kunnen transformeren en bijdragen aan de groei en het welzijn van de kinderen.

Mogelijkheden voor kinderdagverblijven

Peuter- en kleuterspeelcombinaties

Onze speelcombinaties voor peuters en kleuters zijn speciaal ontworpen om de jongste kinderen een veilige en leuke speelervaring te bieden. Deze speeltoestellen stimuleren de motorische vaardigheden, creativiteit en sociale interactie.

 • Veilig en duurzaam: Onze speelcombinaties zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Robinia hout, thermisch verzinkt staal en gerecyclede HDPE panelen. Ze voldoen aan de strengste veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat de kinderen veilig kunnen spelen.
 • Kleurrijk en aantrekkelijk: Speelcombinaties met fantasierijke thema’s zoals kastelen, schepen en treintjes trekken de aandacht van kinderen en nodigen uit tot avontuurlijk spel.
 • Verschillende formaten: Onze speelcombinaties zijn beschikbaar in verschillende formaten en kunnen worden aangepast aan de beschikbare ruimte in uw kinderdagverblijf.

Veerwippen

Veerwippen zijn een klassiek en geliefd speeltoestel voor jonge kinderen. Ze bieden een leuke en veilige manier om de evenwichts- en coördinatievaardigheden van kinderen te verbeteren.

 • Diverse ontwerpen: We bieden veerwippen in verschillende ontwerpen en thema’s, zoals dieren, voertuigen en fantasiefiguren. Dit maakt ze niet alleen leuk om op te spelen, maar ook visueel aantrekkelijk.
 • Duurzame materialen: Onze veerwippen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals thermisch verzinkt staal en hoogwaardig kunststof, wat zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten.
Brandweer veerwip
Robinia speelhuis met muziekpaneel en schaduwdoeken

Speelhuisjes en fantasierijke toestellen

Speelhuisjes en fantasierijke speeltoestellen stimuleren de verbeelding en creativiteit van jonge kinderen. Ze bieden een veilige ruimte waar kinderen hun eigen verhalen kunnen verzinnen en spelen.

 • Speelhuisjes: Onze speelhuisjes zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen, van eenvoudige huisjes tot gedetailleerde cottages en boerderijen. Ze bieden beschutting en een plek om samen te spelen.
 • Fantasierijke toestellen: Toestellen zoals schepen, treintjes en dierensculpturen bieden kinderen de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten. Ze zijn ideaal voor rollenspellen en bevorderen sociale interactie.

Natuurlijke speelomgevingen

Steeds meer kinderdagverblijven kiezen voor natuurlijke speelomgevingen die kinderen in contact brengen met de natuur en hun zintuigen stimuleren.

 • Natuurlijke speeltoestellen: Zoals Robinia houten speeltoestellen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Deze toestellen passen perfect in een groene omgeving en bieden een natuurlijke uitstraling.
 • Natuurlijke valondergronden: Gebruik van gras, houtsnippers en zand als valondergrond zonder afboordingen, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en betere waterdoorlatendheid. Dit type ondergrond is zacht en veilig voor jonge kinderen.
 • Waterdoorlatende ondergronden: Zoals EPDM rubbervloer, een duurzame rubberen gietvloer die naadloos is en in natuurlijke kleuren beschikbaar is. Dit zorgt voor een veilige en milieuvriendelijke speelondergrond.
Robinia VPRB1207 Speelcombinatie met rubbervloer
Kleuter speeltuin met gegoten rubbervloer

Veiligheid en onderhoud

Veiligheid is een topprioriteit bij het ontwerpen en installeren van speelzones in kinderdagverblijven. Wij bieden:

 • Veiligheidsnormen: Onze speeltoestellen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen zoals EN 1176 en EN 1177, die de veiligheid van speeltoestellen en valondergronden garanderen.
 • Onderhoudsvriendelijke materialen: Gebruik van duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden, wat zorgt voor een langere levensduur en minder onderhoud.
 • Regelmatige inspecties: Wij bieden diensten voor regelmatige inspecties en onderhoud om ervoor te zorgen dat de speelzones veilig en in goede staat blijven.

Bij Dadiplay streven we ernaar om kinderdagverblijven te voorzien van speel- en sportoplossingen die de fysieke, sociale en cognitieve ontwikkeling van jonge kinderen bevorderen. Met onze op maat gemaakte oplossingen kunnen we inspelen op de specifieke behoeften van uw kinderdagverblijf en bijdragen aan een veilige en stimulerende speelomgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw project.