Oplossingen voor parken en openbare ruimtes

Ontdek hoe wij gemeenten, steden en provincies kunnen helpen

Het creëren van inclusieve, veilige en aantrekkelijke speel- en sportzones in parken en openbare ruimtes draagt bij aan de levendigheid en cohesie van gemeenschappen. Bij Dadiplay begrijpen we dat elke openbare ruimte uniek is en specifieke eisen heeft. Daarom bieden wij op maat gemaakte oplossingen die inspelen op de behoeften van verschillende gemeenschappen. Ontdek hoe wij uw park of openbare ruimte kunnen transformeren met onze duurzame en innovatieve speel- en sportoplossingen.

Mogelijkheden voor parken en openbare ruimtes

Rolstoeltoegankelijke combinatie met vogelnestschommel

Inclusieve speeltuinen

Inclusieve speeltuinen zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor kinderen van alle leeftijden en capaciteiten. Bij het ontwerpen van inclusieve speelruimtes houden we rekening met:

 • Toegankelijkheidsnormen: Normen zoals de EN 1176-normen in Europa zorgen ervoor dat speeltoestellen en ondergronden veilig zijn voor kinderen met mobiliteitsbeperkingen. Verder zorgen we ervoor in onze inclusieve ontwerpen dat er routes en ondergronden zijn die geschikt zijn voor rolstoelen en kinderwagens.

 • Sensorische elementen: Gebruik van verschillende texturen, kleuren en geluiden om de zintuiglijke ervaringen te verrijken. Dit helpt niet alleen kinderen met sensorische verwerkingsproblemen, maar maakt de speeltuin ook aantrekkelijker voor alle kinderen.

 • Sociale interactie: Speeltoestellen die samenwerking en interactie bevorderen, zoals groepsschommels en interactieve speelpanelen. Dit moedigt kinderen aan om samen te spelen en sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Natuurlijke speelomgevingen

Natuurlijke speelomgevingen gebruiken elementen uit de natuur om een avontuurlijke en educatieve speelervaring te bieden. Dit kan omvatten:

 • Speeltoestellen van Robinia hout: Robinia hout is duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling die perfect past in parkachtige omgevingen. Het is van nature bestand tegen rot en insecten, waardoor het ideaal is voor buitengebruik zonder chemische behandelingen.

 • Integratie van lokale flora: Het gebruik van inheemse planten en bomen om speelzones te omringen, biedt natuurlijke schaduw, afbakening en rustplekken​. Het planten van bomen en struiken draagt ook bij aan de biodiversiteit en het milieu.

 • Natuurlijke valondergronden: Gebruik van gras, houtsnippers of zand als valondergrond zonder afboordingen, waardoor de speelzones een vrije vorm kunnen aannemen​​. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar bieden ook een veilige ondergrond voor kinderen om op te spelen.

Realisatie speeltuin met Robinia thema tram
Calisthenics combinatie in limegreen kleur

Sportzones en fitnessparken

Sportzones en fitnessparken moedigen actieve levensstijlen aan en bevorderen gezondheid en welzijn. Onze oplossingen voor openbare sportzones omvatten:

 • Fitnessapparatuur voor alle niveaus: Van calisthenics en street workout toestellen tot cardio- en krachttrainingsapparatuur voor senioren. Deze toestellen zijn ontworpen om gebruikers van alle leeftijden en fitnessniveaus aan te spreken​.

 • Multisportvelden en pannavelden: Geschikt voor diverse sporten zoals voetbal, basketbal, handbal en meer. Deze velden zijn duurzaam en kunnen worden afgewerkt met HDPE panelen of gerecycleerde composiet panelen​​. Ze bieden veelzijdige sportmogelijkheden en zijn bestand tegen intensief gebruik.

 • Inclusieve sportoplossingen: Ontwerpen die rekening houden met gebruikers van verschillende leeftijden en capaciteiten, inclusief rolstoeltoegankelijke toestellen. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht hun fysieke mogelijkheden, kan deelnemen aan sportactiviteiten​.

Parkmeubilair en aanvullende voorzieningen

Goed ontworpen parkmeubilair en voorzieningen dragen bij aan het comfort en de functionaliteit van openbare ruimtes. Onze oplossingen omvatten:

 • Zitbanken en picknicktafels: Gemaakt van duurzame materialen zoals thermisch verzinkt staal en Robinia hout. Deze zijn bestand tegen de elementen en bieden comfortabele plekken om te zitten en te genieten van de omgeving.

 • Afvalbakken en informatieve borden: Voorzieningen die bijdragen aan de netheid en organisatie van parken. Dit helpt bij het behouden van een schone en uitnodigende omgeving.

 • Schaduwdoeken: Structuren die zorgen voor schaduw en beschutting, waardoor parken het hele jaar door aangenaam blijven. Dit is vooral belangrijk in ruimtes met veel zon en weinig natuurlijke schaduw door bomen.

Parkmeubilair zitbank en vuilnisbak

Veiligheid en onderhoud

Veiligheid en onderhoud zijn cruciale aspecten bij het ontwerpen en beheren van speel- en sportzones in openbare ruimtes. Wij bieden:

 • Onderhoudsvriendelijke materialen: Gebruik van duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik en verschillende weersomstandigheden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de toestellen​.

 • Regelmatige inspecties en onderhoud: Om ervoor te zorgen dat de speel- en sportzones veilig en in goede staat blijven. Dit helpt bij het voorkomen van ongevallen en zorgt voor een voortdurende veiligheid​.

 • Documentatie en ondersteuning: Wij leveren gedetailleerde documentatie over de naleving van normen en bieden ondersteuning bij het onderhoud van de speel- en sportzones. Dit omvat handleidingen voor onderhoud en richtlijnen voor veiligheid.

VPRB1217 Realisatie Aalst

Bij Dadiplay zetten we ons in om parken en openbare ruimtes te transformeren tot inclusieve, veilige en aantrekkelijke speel- en sportomgevingen. Met onze op maat gemaakte oplossingen kunnen we inspelen op de specifieke behoeften van uw gemeenschap en bijdragen aan een levendige en betrokken omgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw project.

Inspiratie voor parken en openbare ruimtes