Veiligheidsstandaarden en certificeringen

Veiligheidsstandaarden en certificeringen bij Dadiplay

Meisjes op Crooc speeltoren

Bij Dadiplay is veiligheid geen bijzaak, het is een kernonderdeel van onze ontwerpfase tot aan de uiteindelijke installatie van onze speel- en sporttoestellen. We zetten ons in voor de implementatie van internationaal erkende veiligheidsstandaarden die zorgen voor de bescherming van alle gebruikers. Deze pagina biedt een uitgebreid overzicht van de veiligheidsstandaarden en certificeringen die wij naleven om de veiligheid van onze producten te waarborgen.

Internationale normen en certificeringen

Om te garanderen dat onze toestellen niet alleen innovatief maar ook veilig zijn, volgen wij strikte internationale normen. Hier zijn enkele van de belangrijkste standaarden die wij naleven:

  • EN 1176: Dit is de Europese norm voor speeltoestellen die veiligheidseisen en testmethoden specificeert voor permanente speeltoestellen voor kinderen.
  • EN 16630: Deze norm betreft permanente outdoor fitnessapparatuur en stelt veiligheidsvereisten voor openbaar toegankelijke fitnessapparatuur.
  • EN 1177: Deze norm behandelt impactabsorberende speeloppervlakken en geeft richtlijnen voor de kritische valhoogtes en impactabsorptie-eigenschappen van oppervlakken onder en rond speeltoestellen.
  • EN 15312: Specifiek voor outdoor multisportkooien, pannavelden, voetbaldoelen, basketbaldoelen en accessoires, waarborgt deze norm de veiligheid en kwaliteit van multifunctionele sporttoestellen.

 

Certificeringsproces

Onze toewijding aan veiligheid strekt zich uit tot het rigoureuze certificeringsproces dat elk nieuw product moet ondergaan voordat het de markt op gaat. Elk ontwerp wordt getest en geverifieerd door onafhankelijke certificeringsinstanties om te zorgen dat ze voldoen aan de bovengenoemde normen. Dit zorgt ervoor dat onze klanten vertrouwen hebben in de veiligheid en kwaliteit van onze producten.

Balans tussen veiligheid en uitdaging

We begrijpen het belang van uitdaging in het spel voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom streven we ernaar om speelomgevingen te creëren die zowel stimulerend als veilig zijn. Onze fabrikanten werken nauw samen met veiligheidsexperts om ervoor te zorgen dat elk speeltoestel de juiste balans biedt tussen veiligheidsnormen en uitdagende elementen.

Voortdurende innovatie en verbetering

De wereld van speelveiligheid is constant in ontwikkeling. Bij Dadiplay zetten we ons in voor voortdurende verbetering van onze ontwerpen en processen. Wij volgen actuele trends en ontwikkelingen in de industrie om ervoor te zorgen dat onze speelruimtes en sportzones altijd voldoen aan de nieuwste veiligheidsstandaarden.

Tot slot

Veiligheid is de basis van alles wat we doen bij Dadiplay. Door strikt de relevante veiligheidsnormen en certificeringen na te leven, zorgen we ervoor dat onze speelomgevingen niet alleen leuk en uitdagend zijn, maar vooral veilig voor alle gebruikers. Voor meer informatie over specifieke veiligheidsnormen, neem contact op met ons.