Klantgerichte ontwerpverhalen

Klantgerichte ontwerpverhalen bij Dadiplay

Bij Dadiplay geloven we dat de beste ontwerpen voortkomen uit een nauwe samenwerking met onze klanten. Deze pagina is gewijd aan de verhalen van die samenwerkingen, waarbij we samen met onze klanten unieke en gepersonaliseerde speel- en sportzones hebben gecreëerd. Ontdek hoe we ideeën tot leven brengen en gemeenschappen transformeren door gezamenlijke creativiteit en toewijding.

Een veilige haven van plezier en leren voor de allerkleinsten

Uitdaging

Een kinderdagverblijf in Maasmechelen zocht een innovatieve oplossing om hun buitenspeelruimte te transformeren. Ze hadden een speeltuin nodig die niet alleen veilig en robuust was voor peuters en kleuters, maar ook uitnodigend en stimulerend. De speeltuin moest voorzien zijn van elementen die geschikt zijn voor de ontwikkelingsbehoeften van jonge kinderen, zoals veerwipjes, een zandbak en plekken voor rust en interactie, met een hoge mate van veiligheid en kleurrijk design.

 

Voor realisatie

Ontwerp

Oplossing

Dadiplay benaderde dit project met een focus op zowel veiligheid als esthetiek. Wij ontwierpen een kleurrijke, uitnodigende speeltuin die naadloos aansluit bij de behoeften van het kinderdagverblijf. Onze oplossing omvatte:

 • Regenbooghekjes en poortjes: Op maat gemaakte, kleurrijke hekken die niet alleen de veiligheid garanderen, maar ook het speelgebied visueel afbakenen.
 • Picknickbankjes op maat van kinderen: Deze bankjes zijn ontworpen op kindermaat, ideaal voor snacks of rustmomenten buiten.
 • Veerwippen in verschillende kleuren: Veilige, robuuste en kleurrijke veerwippen die beweging stimuleren.
 • Twee speciaal ontworpen speelcombinaties: Gemaakt van metaal met HDPE-panelen, perfect afgestemd op de fysieke en creatieve spelbehoeften van peuters en kleuters.
 • Afsluitbare zandbak en schaduwdoeken: Een veilige zandbak die afsluitbaar is voor onderhoud, gecombineerd met schaduwdoeken die bescherming bieden op zonnige dagen.
 • Valdempend kunstgras: Zorgt voor een zachte landing en veilig spel, terwijl het onderhoudsvriendelijk blijft en esthetisch aangenaam.

Resultaat

Het eindresultaat is een levendige en veilige speeltuin die is uitgegroeid tot een centraal punt voor spel en leren in het kinderdagverblijf. De kleurrijke en functionele speelomgeving heeft niet alleen de tevredenheid van de ouders verhoogd, maar ook bijgedragen aan de dagelijkse ontwikkeling en vreugde van de kinderen. De speeltuin wordt geprezen om zijn duurzaamheid en de manier waarop hij de creativiteit en fysieke activiteit van de kinderen stimuleert. Dadiplay heeft met succes een ruimte gecreëerd waar kinderen veilig kunnen verkennen, leren en groeien.

Na realisatie

Transformatie van buurtpark Koningslo: een veilige en levendige speelruimte in Vilvoorde

Uitdaging

Buurtpark Koningslo in de Berkendallaan van Vilvoorde was ooit een grote, verouderde grasvlakte die verborgen lag tussen twee straten en omgeven was door bomen en hagen. Deze afgesloten opzet leidde tot aanzienlijke sociale problemen, zoals overlast door hangjongeren, afvalophoping, en ongewenst gedrag zoals drugsgebruik. De stad Vilvoorde stond voor de uitdaging om het park te transformeren in een aantrekkelijke en veilige plek die de buurtbewoners zou uitnodigen en verbinden.

Voor realisatie

Ontwerp

Oplossing

In samenwerking met de stad Vilvoorde ontwikkelde Dadiplay een omvattend plan om het park te heropenen en transparanter te maken. De eerste stap was het verwijderen van alle hagen en lage bomen langs de straatzijden om de zichtbaarheid en toegankelijkheid te verbeteren. Dit creëerde een open vlakte die vanaf beide straatkanten zichtbaar was, wat bijdroeg aan een groter gevoel van veiligheid.

Een centraal pad werd aangelegd om de twee straatkanten met elkaar te verbinden, waardoor er een natuurlijke doorstroom door het park ontstond. Rond dit pad werden verschillende speelzones gecreëerd, waaronder een voetbalveldje, een schommelzone, ruimte voor andere sportactiviteiten, een balanceerparcours langs het pad en centraal een zandzone met een heuse Robinia speelboot. De speeltoestellen en het meubilair werden vervaardigd uit robuust Robinia hout, bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling.

Voor extra speelsheid en natuurlijke elementen werden de uitgegraven gronden hergebruikt om speelse heuvels te creëren rond de zandzone en als natuurlijke buffers achter de voetbaldoelen. De oude boomstronken werden hergebruikt als natuurlijke zitelementen en balanceerbalken langs de randen van het park.

Ten slotte zorgden we ook nog voor de aanplanting van nieuwe bomen met o.a. meerstammige bomen, berken en andere variëteiten. 

Resultaat

De transformatie van Buurtpark Koningslo heeft geleid tot een levendige en veilige speelruimte die intensief wordt gebruikt door de buurtbewoners. De open en uitnodigende layout heeft het vandalisme aanzienlijk verminderd en de overlast drastisch teruggebracht. Op zonnige dagen is het park een populaire ontmoetingsplek voor families, grootouders met hun kleinkinderen en wandelaars. Het park is nu een trots voorbeeld van hoe een goed doordachte herinrichting de sociale dynamiek van een buurt kan verbeteren en een positieve impact kan hebben op de gemeenschap.

Na realisatie

Realiseren we binnenkort samen een succesverhaal?

Heb je een visie voor een unieke speel- of sportzone? Bij Dadiplay brengen we jouw ideeën tot leven. Ons toegewijde ontwerpteam staat klaar om samen met jou innovatieve en inspirerende projecten te realiseren. Lees verder om te ontdekken hoe je het samenwerkingsproces met ons kunt starten.

 

Jouw visie, ons Ontwerp

Elk groot project begint met een idee. Of je nu plannen hebt voor een nieuwe gemeenschapsspeeltuin, een schoolplein, of een stedelijke sportfaciliteit, wij luisteren naar jouw wensen en brengen je visie in kaart. Onze ontwerpers combineren creativiteit met technische expertise om ontwerpen te creëren die niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam zijn.

 

Hoe we samenwerken

 1. Initieel Overleg:
  Neem contact op via ons websiteformulier, e-mail, of telefoon. We plannen graag een eerste gesprek om jouw project en wensen te bespreken.

 2. Conceptontwikkeling:
  Op basis van jouw input ontwikkelt ons team een eerste concept. Dit proces omvat schetsen, 3D-modellen, en gedetailleerde ontwerpen.

 3. Feedback en Aanpassingen:
  Jouw feedback is essentieel. Na het presenteren van het concept, nodigen we je uit om je gedachten te delen en suggesties te doen. Samen verfijnen we het ontwerp tot het perfect aansluit bij jouw wensen.

 4. Definitief Ontwerp en Realisatie:
  Zodra het ontwerp is goedgekeurd, gaan we over tot de realisatie. We zorgen voor een soepele uitvoering en houden je gedurende het hele proces op de hoogte.

 

Samen creëren we buitengewone ruimtes

Onze missie is om samen met jou speel- en sportzones te creëren die gemeenschappen verrijken en generaties lang plezier bieden. We nodigen je uit om deel te nemen aan dit creatieve avontuur en samen met Dadiplay ruimtes te ontwikkelen die niet alleen functioneel zijn, maar ook inspireren en verbinden.

 

Neem vandaag nog contact op

Ben je klaar om jouw ideeën te delen en het samenwerkingsproces te starten? Neem contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen iets prachtigs te creëren!