Laatste trends

Recycled speeltuin ontwerp

Duurzaamheid en milieubewust ontwerp 

De speeltuinindustrie ziet een groeiende trend naar milieuvriendelijke ontwerpen. Bedrijven en consumenten geven steeds meer de voorkeur aan speeltoestellen gemaakt van gerecyclede materialen. Deze toestellen dragen bij aan een lagere CO2-uitstoot en verminderen de ecologische voetafdruk. Innovatieve materialen zoals gerecycled plastic en hout worden steeds populairder, niet alleen vanwege hun duurzaamheid maar ook vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen weersinvloeden.

Inclusieve speelruimtes

Inclusiviteit is een belangrijke focus geworden in het ontwerp van openbare speelruimtes. Speelgebieden zijn nu zo ontworpen dat ze toegankelijk zijn voor kinderen van alle leeftijden en vaardigheden, inclusief die met fysieke beperkingen. Dit omvat de integratie van rolstoeltoegankelijke schommels en draaimolens, verhoogde speelelementen, en rolstoeltoegankelijke speelcombinaties die kinderen met verschillende behoeften ondersteunen.

Inclusieve speeltuin ontwerp
Qubix en Rocket speeltuin ontwerp

Moderne en stedelijke speelruimtes

In de hedendaagse stedelijke omgeving is het creëren van boeiende en veilige speelruimtes essentieel voor de ontwikkeling van kinderen en het welzijn van de gemeenschap. Dadiplay speelt hierop in met state-of-the-art speeltoestellen die speciaal ontworpen zijn voor moderne stedelijke ruimtes. Onze Qubix en Rocket series zijn perfecte voorbeelden van hoe speeltoestellen niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk kunnen zijn.

Natuurlijk speelontwerp

Een andere belangrijke trend is het gebruik van natuurlijke landschapselementen om uitdagende en aantrekkelijke speelomgevingen te creëren. Natuurlijke speelruimtes gebruiken elementen zoals zand, water, rotsen en inheemse planten om kinderen aan te moedigen de natuur te verkennen en respect voor het milieu te ontwikkelen.

Deze zijn dan vaak verder aangevuld met duurzame Robinia speeltoestellen die gemaakt zijn van Acacia hout met duurzaamheidsklasse 1. Het Robinia hout komt uit plantages met verantwoord bosbeheer en de toestellen hebben een FSC certificaat.

Robinia jungle speeltuin ontwerp