Visuele inspiratiegids

Laat je inspireren door onze visuele ontwerpen

Ontwerp van een speeltuin

Ontdek de grenzen van creativiteit met Dadiplay’s visuele inspiratiegids, je zal zien dat creativiteit geen grenzen kent. Deze pagina is jouw venster op een wereld van mogelijkheden, waar we 3D-ontwerpen en renders showcasen die inspiratie bieden voor jouw volgende project. Van futuristische speeltuinen tot serene sportzones, laat onze ontwerpen je inspireren en motiveren.

Gebruik deze gids als een startpunt om je eigen visie te vormen. Elk ontwerp is zorgvuldig samengesteld met oog voor detail, functionaliteit en esthetiek.

Een thematische speeltuin

Speeltuinen kunnen met verschillende insteken ontworpen worden. Vaak kan er gekozen worden voor een bepaald thema omdat de speelzone in de buurt van een kasteel ligt, de kust, cultureel erfgoed, een park, …

Voor elk thema kan je bij ons toestellen vinden. Denk niet alleen aan het thema bij de toestellen, maar zorg ervoor dat de volledige zone het thema weergeeft.

Een CO2-neutrale speeltuin

Deze speeltuin, vervaardigd uit gerecyclede materialen, illustreert onze inzet voor duurzaamheid en milieubescherming. Elk speeltoestel, van de schommels tot de glijbanen, is gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen en hout, wat de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert.

Dit ontwerp is een combinatie van alle belangrijke speelwaarden en past perfect in een natuurlijke omgeving.
Ook het parkmeubilair is gemaakt van Recycled materialen.

De natuurlijke speeltuin

Robinia toestellen zijn niet meer weg te denken. Het Robinia hout, met duurzaamheisklasse 1, tovert elke ruimte om tot een natuurlijke speelomgeving.

In dit ontwerp werd er een combinatie gemaakt dat geschikt is voor alle leeftijden. Er is een beweeg- en klimparcours, een speelhuisje, een heuse torencombinatie, een kabelbaan en nog zoveel meer.

De robuuste Robinia materialen zijn uniek, je hebt nooit 100% hetzelfde toestel, waardoor elke speeltuin anders is.

Een moderne speeltuin

Er worden steeds nieuwe ontwerpen gemaakt en daar zijn deze Qubix serie en Rocket serie onderdeel van.

Nieuw sinds 2024!

Het zijn stuk voor stuk unieke designs die perfect passen in stedelijke en moderne omgevingen, maar ook in natuurlijke omgevingen.
De unieke prints die op maat aanpasbaar zijn van de Qubix serie zorgen ervoor dat elke Qubix speelcombinatie anders is.

Het voordeel van deze series? De lage valhoogte! 

Natuurlijke water & zand speeltuin

Het Robinia gamma is zeer divers, dat kan je in dit ontwerp terugvinden.

Het duurzame Acacia hout leent zich perfect voor zones met water en zand. Dankzij de lange levensduur en de natuurlijke oliën in het hout, kan Robinia hout perfect in combinatie met water of gewoon in het water geplaatst worden.

Deze Robinia zand- en watertoestellen zijn er in verschillende samenstellingen en vormen.
Ze kunnen verder aangevuld worden met thema toestellen die perfect bij de ruimte en omgeving passen.

Een inclusieve speeltuin

We vinden het belangrijk dat ieder kind kan spelen. We hebben daarom een ruim aanbod van rolstoeltoegankelijke speeltoestellen en speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen die minder mobiel zijn.

In dit ontwerp zijn er zo onder meer twee rolstoeltoegankelijke speelcombinaties voorzien, een rolstoel draaimolen, een rolstoel schommel, een toegankelijke vogelnestschommel. Het ontwerp werd ook nog verder aangevuld met diverse andere speeltoestellen.

Door het gebruik van gegoten rubber als valdempende ondergrond, is het perfect mogelijk om visueel zones te gaan vormen en de looplijnen te gaan definiëren.

Natuurlijk spelen in de stad

Het Robinia gamma past niet alleen in een natuurlijke omgeving, maar ook in stedelijke omgevingen.

Het zorgt voor een natuurlijke oase in de stad. In dit ontwerp hebben we ook schaduwdoeken voorzien. Schaduw in een speeltuin is belangrijk, in de stad is natuurlijke schaduw beperkt, daarom kan er steeds gebruik gemaakt worden van schaduwdoeken die naast of over de speeltoestellen geplaatst worden.

Dit ontwerp is vooral gericht op jonge kinderen, van 1 tot 8 jaar.

Inclusieve speeltuin met verminderde ecologische voetafdruk

O0k in de Recycled serie met verlaagde CO2 uitstoot is het mogelijk om te werken met inclusieve speeltoestellen.

In dit ontwerp is er een rolstoeltoegankelijke speelcombinatie, een verhoogde zandbak, diverse speelpanelen en educatieve panelen.

Het Recycled gamma past perfect in een stedelijke omgeving en in een natuurlijke omgeving.

Sportzone met verlaagde ecologische voetafdruk

Met ons ruim aanbod sporttoestellen voor outdoor fitness, calisthenics en multisport kunnen we van elke openbare ruimte een sportieve zone maken.

In dit ontwerp hebben we een combinatie gemaakt van een multisportveld met Robinia calisthenics en fitness toestellen.

In de multisportkooi kunnen heel wat sporten uitgeoefend worden: voetbal, basketbal, volleybal, tennis, badminton, …
Deze multisportkooi is afgewerkt met panelen gemaakt van Recycled materialen.