Duurzame initiatieven

Onze bijdragen voor duurzame speel- en sportplekken

Kinderen lopen uit het water richting speeltoestellen

Bij Dadiplay streven we ernaar om duurzame en milieuvriendelijke speel- en sportoplossingen te bieden die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften van onze klanten, maar ook rekening houden met de toekomstige impact op het milieu.

Onze inzet voor duurzaamheid is diepgeworteld in elk aspect van onze bedrijfsvoering, van de zorgvuldige selectie van materialen tot de geavanceerde productiemethoden die onze fabrikanten gebruiken. Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is om bij te dragen aan een gezondere planeet en we zetten ons in om innovatieve producten te verkopen die de ecologische voetafdruk minimaliseren. 

Door deze toewijding streven we ernaar om een positieve invloed te hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn en om onze klanten te helpen bewustere keuzes te maken voor hun speel- en sportprojecten.

Verantwoord houtgebruik

Robinia Hout 

Onze speeltoestellen en sporttoestellen vervaardigd uit Robinia hout zijn afkomstig van Europese plantages die zich houden aan verantwoord bosbeheer. Alle Robinia producten zijn FSC-gecertificeerd, waarborgend dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Robinia hout heeft van nature een hoge duurzaamheid en behoeft geen chemische behandeling, wat bijdraagt aan een langere levensduur en minder milieuimpact.

HPL platformen en panelen

De platformen en panelen van onze speeltoestellen zijn gemaakt van HPL platen, die PEFC-gecertificeerd zijn voor verantwoord bosbeheer. Deze keuze voor HPL boven multiplex voor de platformen biedt een hogere duurzaamheid en is een bewijs van onze inzet voor kwaliteit en milieubewustzijn. 

Grenen hout 

Naast Robinia, bieden we ook een gamma aan speeltoestellen gemaakt van grenen hout. De constructiepalen van deze toestellen zijn vervaardigd uit gelamineerd en geïmpregneerd grenen hout, eveneens afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Dit hout wordt behandeld om de levensduur te verlengen en de weerstand tegen weersinvloeden te verhogen, terwijl het nog steeds voldoet aan onze strenge duurzaamheidsnormen.

Recycled gamma: toestellen met een lage ecologische voetafdruk

Onze fabrikant Vinci Play heeft een Recycled gamma ontwikkeld als kernonderdeel van onze inzet voor duurzaamheid en milieubescherming. Dit gamma maakt uitgebreid gebruik van geavanceerde, gerecycleerde materialen die afkomstig zijn van consumentenafval, waaronder afgedankte touwen en visnetten die anders de natuurlijke ecosystemen zouden belasten. Door deze afvalproducten een nieuw leven te geven, dragen we actief bij aan het verminderen van de afvalberg en het stimuleren van de circulaire economie.

De gerecyclede materialen worden omgezet in hoogwaardige componenten zoals composietpalen en HDPE (high-density polyethylene) panelen. Deze onderdelen zijn zorgvuldig ontworpen om extreme weersomstandigheden te weerstaan, wat cruciaal is voor de duurzaamheid en langdurige bruikbaarheid van onze speeltoestellen. De robuuste structuur van deze materialen zorgt niet alleen voor de veiligheid en betrouwbaarheid van onze toestellen maar helpt ook hun levensduur te verlengen, waardoor de noodzaak voor frequente vervangingen afneemt.

Bovendien zijn deze gerecyclede materialen bewijs van onze voortdurende inspanningen om milieuvriendelijke technologieën te omarmen en te bevorderen. Elke stap in het productieproces, van de inzameling van afval tot de uiteindelijke vervaardiging van de speeltoestellen, is ontworpen met het oog op duurzaamheid. Dit streven naar milieuvriendelijke praktijken is niet alleen een belofte aan onze klanten maar ook aan de planeet.

Door te kiezen voor ons Recycled gamma kiezen onze klanten voor producten die niet alleen innovatief en duurzaam zijn maar ook actief bijdragen aan het verminderen van milieuvervuiling en het promoten van een gezondere wereld voor toekomstige generaties. Dit gamma illustreert ons engagement om leiderschap te tonen in de speeltoestellenindustrie door voorop te lopen in duurzaamheidsinitiatieven die echt verschil maken.

recycled

Meer te weten komen over Recycled, de gebruikte materialen en de toestellen die we hiermee bouwen?

Duurzaam gebruik van staal

Lassen van inox glijbaan

Bij Dadiplay kiezen we voor partners zoals Vinci Play, die bekend staan om hun gebruik van duurzaam staal in de vervaardiging van speel- en sporttoestellen. Deze materialen, waaronder thermisch verzinkt staal, gegalvaniseerd staal, en roestvrijstaal (RVS of inox), zijn essentieel voor het garanderen van de duurzaamheid en veiligheid van de toestellen. Ze zijn bijzonder weerstandsbiedend tegen corrosie, wat ze ideaal maakt voor langdurig gebruik in diverse weersomstandigheden.

Thermisch verzinkt en gegalvaniseerd staal krijgen een beschermende zinkcoating die effectief roest en corrosie tegen gaat, terwijl RVS bekend staat om zijn duurzaamheid en minimale onderhoudsvereisten. Deze eigenschappen maken deze staalsoorten een uitstekende keuze voor structuren die blootgesteld worden aan de elementen.

Een belangrijk aspect van deze staalsoorten is hun volledige recyclebaarheid. Staal kan oneindig worden hergebruikt zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit, waardoor het een voorkeursmateriaal is in lijn met circulaire economieprincipes. Het gebruik van dergelijk materiaal helpt ons om de ecologische voetafdruk van onze projecten te verkleinen en ondersteunt duurzame bouwpraktijken.

Door samen te werken met fabrikanten die deze hoge normen hanteren, zorgen we bij Dadiplay ervoor dat onze speeltoestellen veilig, duurzaam en milieuvriendelijk zijn, nu en in de toekomst.

Ontwerp en ontwikkeling van duurzame sport- en speelruimtes

We zetten ons in om producten te leveren die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften van onze klanten maar ook bestand zijn tegen de tand des tijds. In onze keuze voor partners die de productie van onze speel- en sporttoestellen verzorgen, letten we erop dat er een sterke nadruk ligt op duurzaamheid en lange levensduur bij het ontwerp en de ontwikkeling van elk product.

De gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, zorgvuldig geselecteerd om optimale prestaties en duurzaamheid te garanderen, zelfs onder intensief gebruik en in diverse weersomstandigheden. Dit betekent dat onze toestellen gemaakt zijn om zowel de felle zon als zware regenval te weerstaan zonder aan kwaliteit in te boeten.

Elk ontwerp wordt zorgvuldig getest om te voldoen aan de strengste veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Deze toewijding aan kwaliteit blijkt uit de uitgebreide garanties die wij bieden op onze producten. Deze garanties zijn een bevestiging van ons vertrouwen in de duurzaamheid van de materialen en de vakbekwaamheid van onze fabrikanten. Wij verbinden ons ertoe dat elk speeltoestel niet alleen veilig is voor de kinderen die het gebruiken, maar ook dat het een langdurige investering vertegenwoordigt voor de klanten die ervoor kiezen om ze te installeren.

De ontwerpprocessen omvatten ook innovaties die gericht zijn op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van de productieactiviteiten. Dit omvat het reduceren van afval, het optimaliseren van materiaalgebruik en het bevorderen van recycling waar mogelijk. Door deze benadering van ontwerp en ontwikkeling, draagt Dadiplay bij aan de creatie van speel- en sportomgevingen die niet alleen leuk en uitnodigend zijn, maar ook ethisch verantwoord en ecologisch duurzaam.

Ontwerp van een speelzone met Recycled speeltoestellen

Bijdrage aan de gemeenschap en milieubewuste praktijken

Kind in de natuur

Bij Dadiplay en onze zorgvuldig geselecteerde partners is milieubewustzijn een fundamenteel aspect van onze bedrijfsvoering. Wij en onze fabrikanten zijn toegewijd aan praktijken die niet alleen de impact op het milieu verminderen maar ook bijdragen aan het sociale en ecologische welzijn van de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Samen met onze partners streven we naar het verhogen van de tevredenheid en ontwikkeling van onze werknemers door te investeren in hun veiligheid, gezondheid en diversiteitsbeheer.

Inspanningen van Dadiplay

Onze milieustrategie omvat diverse initiatieven:

  • Efficiënt Transport: We groeperen onze productaankopen om het aantal transportritten te minimaliseren, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.
  • Grondbeheer: We verwerken en composteren afgegraven grond, die na zeving opnieuw wordt gebruikt, waardoor we afval verminderen en grond een tweede leven geven.
  • Recycling van Materialen: We sorteren en recyclen al ons afval waar mogelijk, inclusief de transformatie van uitgebroken rubberproducten in nieuwe materialen voor onderlagen van rubbervloeren.
  • Duurzame Energie: Ons magazijn is uitgerust met zonnepanelen die bijna alle verbruikte stroom tijdens kantooruren dekken, terwijl onze kantoren en sanitaire voorzieningen worden verwarmd met een biomassainstallatie.
Inspanningen van onze fabrikanten

Onze fabrikant Vinci Play zet zich in voor duurzaamheid door:

  • Verantwoord Materiaalgebruik: Ze gebruiken FSC-gecertificeerde houtmaterialen en volgen strikte duurzaamheidsprincipes in hun productieprocessen.
  • ISO 14001:2015 Certificatie: Dit certificaat bevestigt hun toewijding aan een effectief milieumanagementsysteem.
  • Zonne-Energie: Een groot deel van hun productie vindt plaats met behulp van groene energie dankzij zonnepanelen op hun fabrieksdaken.


Sociale en ecologische projecten:
Vinci Play is ook actief betrokken bij sociale en ecologische educatieprojecten en ondersteunt de integratie tussen verschillende generaties. Ze hebben plannen om hun kantoren en productiefaciliteiten te transformeren naar meer circulaire en emissiearme bedrijfsmodellen, en zetten in op het meten van de koolstofvoetafdruk en het verhogen van recycling en upcycling van afval.


Deze uitgebreide inspanningen weerspiegelen onze gezamenlijke toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en de bevordering van duurzaamheid, niet alleen in onze producten maar ook in onze interacties met de gemeenschap en het bredere ecologische systeem. Door te kiezen voor Dadiplay en onze producten, dragen klanten bij aan een groenere toekomst en ondersteunen ze bedrijven die zich inzetten voor positieve verandering.

Tips voor duurzaamheid bij de inrichting van speel- en sportplekken

We streven ernaar om onze klanten te ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes die niet alleen ten goede komen aan het milieu, maar ook de levensduur van hun investeringen verlengen. Hier zijn enkele praktische tips voor iedereen die betrokken is bij de planning, aanleg en het beheer van speel- en sportlocaties:

 

1. Kies voor gerecycleerde materialen

Overweeg gerecycleerde materialen voor nieuwe projecten om het gebruik van nieuwe grondstoffen te minimaliseren. Materialen zoals gerecycled plastic, rubber en hout kunnen een tweede leven krijgen in de vorm van speeltoestellen en sportapparatuur. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van afval, maar draagt ook bij aan de vermindering van de vraag naar onbewerkte, natuurlijke hulpbronnen.

2. Onderhoud en reparatie

Regelmatig onderhoud en tijdige reparaties zijn essentieel om de functionaliteit en veiligheid van speeltoestellen te garanderen. Door proactief onderhoud te plegen en versleten onderdelen te vervangen, kunnen de toestellen veel langer mee dan hun verwachte levensduur. Dit is niet alleen kostenefficiënt maar vermindert ook de behoefte aan nieuwe materialen voor volledige vervangingen.

3. Duurzaam ontwerp

Overweeg duurzaamheid al in de ontwerpfase. Ontwerp speeltoestellen en sportfaciliteiten zodanig dat ze gemakkelijk te repareren zijn, met modulaire componenten die indien nodig eenvoudig kunnen worden vervangen. Dit maakt onderhoud eenvoudiger en efficiënter, en verlengt de levensduur van de constructies.

4. Recycle aan het einde van de levensduur

Plan vooraf voor de recycling van speeltoestellen aan het einde van hun levensduur. Veel materialen, zoals metalen, bepaalde kunststoffen en zelfs sommige houtsoorten kunnen worden gerecycled om nieuwe producten te maken. Door recyclingplannen te integreren in het aankoopproces, kunnen organisaties hun milieueffect verder verkleinen en bijdragen aan een circulaire economie.

5. Educatie en bewustwording

Betrek de gemeenschap bij het duurzaamheidsproces door educatieve programma’s en workshops aan te bieden die kinderen en volwassenen leren over het belang van recycling en duurzaamheid. Dit verhoogt niet alleen het bewustzijn maar bevordert ook de gemeenschapszin en de zorg voor gezamenlijke ruimtes.

Kinderen op een klimnet in de natuur

 

Door deze duurzaamheidsinitiatieven te implementeren, hopen we een positieve impact te hebben op het milieu en onze klanten aan te moedigen om bewuste keuzes te maken die het welzijn van hun gemeenschappen versterken. Deze benadering helpt ons niet alleen om milieuvriendelijkere speelomgevingen te creëren, maar ondersteunt ook het idee dat duurzame praktijken hand in hand kunnen gaan met het creëren van veilige, inspirerende en leuke speelplaatsen.